Kies de juiste handschoen

U bent geïnteresseerd in de J4K handschoenen, maar welke handschoen is nu geschikt voor mij? Er zijn 4 soorten handschoenen; Rollfinger, Hybrid, Negative Cut en Flat. Hieronder uitleg over het kiezen van de juiste handschoen.

De vorm van je hand bepaald de keuze van de handschoen

Veel (beginnende) keepers maken dezelfde fout door een paar keepershandschoenen te kopen, alleen omdat hun favoriete keeper deze ook draagt. Wat er ook veel gebeurt, is in plaats van de juiste handschoen te krijgen voor uw hand krijgt u een handschoen aanbevolen door websites. Dit is niet in het voordeel van u als keeper, maar is meer voor de verkoper. Daarnaast worden (beginnende) keepers ook enthousiast gemaakt door al die mooie kleuren waarmee keepershandschoenen zijn uitgerust.
Hierdoor wordt het allerbelangrijkste ter zijde geschoven en dat is de juiste pasvorm van de keepershandschoenen. De vorm van de hand bepaalt namelijk de keuze van de handschoen. Let hier op en laat u niet verleiden door andere zaken!

De J4K handschoen stijlen

Elke keeper heeft verschillende handen en vingers. Hier heeft J4K rekening mee gehouden en heeft voor elke keeper een stijl ontwikkeld. Er zijn door J4K een 4-tal stijlen op de markt gebracht Er zijn 4 soorten handschoenen; Rollfinger, Hybrid, Negative Cut en Flat.
We nemen als voorbeeld een handschoen met de maat 10. Hoe weet je dat je de juiste handschoenmaat 10 krijgt?

Roll Finger keepershandschoen 

De Roll Finger Keeperhandschoen is waarschijnlijk de meest populaire handschoen voor keepers over de hele wereld. Dit type handschoen is geschikt voor keepers met dunne, slanke handen of vingers.


‘Negative Cut’ keepershandschoenen

De ‘Negatieve Cut’ handschoenen zijn over het algemeen geschikt voor keepers met brede grote handen en dunne vingers.


‘Flat Palm’ keepershandschoenen maat 10

De vlakke palm handschoenen zijn, net als de ‘Negatief Cut’ keepershandschoenen, over het algemeen geschikt voor keepers met brede handen en of vingers.


‘Hybrid Cut Palm’ keepershandschoenen maat 10

De ‘Hybride Cut Palm’ is een handschoen met de pink en wijsvinger van een ‘Roll Finger’ handschoen en de middelste twee vingers van een ‘Negatieve Cut’ of ‘Flat Palm’ handschoen. Dit is een handschoen voor keepers met onregelmatig gevormde handen of vingers.


Het bovenstaande is slechts een vuistregel en dit kan per keeper verschillen. De enige manier om erachter te komen welke handschoen voor u geschikt is, is die handschoen te kiezen die het dichtst bij uw hand in de buurt komt en gewoon uit te proberen.

Belangrijk: Wanneer u een paar keepershandschoenen wilt kopen, moet de handschoen 100% vertrouwd aanvoelen als u ze aantrekt. Wanneer u enigszins twijfelt of ze al dan niet goed passen of ongemakkelijk aanvoelen koop de handschoenen dan NIET. Het niet goed passen of aanvoelen betekent dat de vorm van de handschoen niet geschikt is voor uw hand. Dit geldt niet alleen voor de J4K keepershandschoenen, maar ook voor alle andere merken keepershandschoenen.