Onderhoud materialen

Reinigen van de keeperhandschoenen

Als u over het internet surft en Googled op ‘schoonmaken keeperhandschoenen’ komt u tal van websites tegen die allerlei middelen aanbieden voor het schoonmaken van uw keeperhandschoenen. Ons advies is om dit niet te doen om de simpele reden speciale middelen zijn helemaal niet nodig!
Hieronder gaan we u uitleggen hoe u uw keeperhandschoenen op een hele simpele manier kunt schoonmaken.

SCHOONMAKEN :
Pak een teil met handwarm water en trek 1 van de handschoenen aan. Het maakt niet uit welke handschoen u als eerste aantrekt. Doe de uw hand met handschoen in de teil en laat deze goed nat worden. Haal de handschoen eruit en ga met de wijs- en middelvinger van uw andere hand al roterend over de te behandelen deel/delen van de handschoen. Dit ritueel herhaalt u net zolang totdat de handschoen schoon is. U trekt de handschoen uit en wringt het overtollige water eruit. Ditzelfde doet u ook met de andere handschoen.

DROGEN :
Het drogen van de handschoenen dient op een natuurlijke wijze te gebeuren. Als u maar 1 paar handschoenen heeft, en u traint 2x per week + een wedstrijd, dan wilt u de handschoen zo snel mogelijk weer droog hebben. Advies is koop een extra paar handschoenen en gebruik ze om en om.
Droog de handschoenen NOOIT in de wasdroger. droog de handschoenen NOOIT rechtstreeks op de verwarming en leg de handschoenen ook niet in de felle zon te drogen. Dit droogt de handschoen uit waardoor deze hard wordt en de latex handpalmen gaan scheuren.
De juiste manier van drogen is de natuurlijke droging. Leg de handschoenen, met de handpalmen naar boven, op een (was)rek en zet deze in een ruimte welke op kamertemperatuur is. De handschoenen drogen dan geleidelijk wat de levensduur van de handschoen behoorlijk verlengd.